Spring naar inhoud

De Denker

Leden
 • Aantal Berichten

  102
 • Lid geworden

 • Laaste bezoek

 • Aantal dagen gewonnen

  1

Alles geplaatst door De Denker

 1. Het blijft voorlopig rommelen bij de club zonder ambitie. Want de beoogde opvolger van de opgestapte Piet Buter, Sjaak Lettinga, maakt heel duidelijk wat hij wel en niet wil. "Ik heb aangegeven wat ik wil. Ik wil de verantwoordelijkheid wel op me nemen om nu al de taken van Piet Buter over te nemen. Maar ik ben wel voor presteren en winnen. Dat had ik als speler ook al. Ik pas ervoor om alleen als cultclub door het leven te gaan. De derde helft is belangrijk voor Telstar, maar die is een stuk gezelliger als er wordt gewonnen." Tja, dat kon ook wel eens uitdraaien op een botsing met De Waard, zal ongetwijfeld worden vervolgd. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/247743/lettinga-over-telstar-ik-pas-ervoor-om-als-cultclub-door-het-leven-te-gaan
 2. Ja, ik geloof ook wel dat Friezen fanatiek zijn als het om voetbal gaat. Dit voorval vanmiddag gebeurde op een sportpark dat door meerdere clubs wordt gebruikt geloof ik, waaronder Harkemase Boys. In de jaren zestig woonde mijn opa bij de ingang die leidde naar het veld van Harkemase Boys. Weet niet alleen niet of dit hetzelfde veld is waar ze nu spelen of dat dit een andere was. De man was een heel fanatiek Harkemase Boys supporter en als ze verloren was het huis te klein. Toen, op een keer maakte hij zich zo druk op het veld dat iedereen dacht dat hij ter plekke een hartaanval kreeg. Dat bleek niet zo te zijn gelukkig, maar wel kreeg hij van zijn huisarts een verbod om nog langer wedstrijden van de Boys te bezoeken. En dat was pas een straf voor die man.
 3. Het maakt niet uit of je nu een wedstrijd in de Eredivisie hebt of eentje in de 3de klasse van het amateurvoetbal. In alle gevallen kunnen de emoties heel hoog oplopen en zo kan het gebeuren dat Friese supporters na afloop van de wedstrijd tussen Kollum en Rijperkerk met elkaar op de vuist gingen. Er lopen op dit moment nog steeds nacompetitie en hier ging het om promotie naar de 2de klasse waar Kollum in de oranje hemden de sterkste was en met 3-0 won, waardoor ze promoveerden. Er waren maar liefst 1.300 toeschouwers aanwezig en na afloop was niet iedereen even gelukkig, want er werd in de kantine volop geknokt. En zo zie je maar dat sport verbroedert en er niets gaat boven een partijtje voetbal op zondag. Hoort dit bij de sport, of moet hier tegen worden opgetreden?
 4. Er is trouwens nog een interessante ontwikkeling en dat is dat de eerste Jong teams zich al terug getrokken hebben uit de competitie. Zowel Jong FC Groningen als Jong Vitesse doen het komend seizoen niet meer mee. De reden schijnt te zijn dat de KNVB de regels dusdanig heeft aangescherpt dat het voor hen niet meer interessant is. Dit is wat ze bij Vitesse zeggen: Vitesse acht de voetbalpiramide, zo zwaar gepropageerd door de KNVB, na drie jaar mislukt. De voetbalbond legt zware beperkingen op aan de beloftenteams. Jong Vitesse werkt met restricties als leeftijdsgrenzen en kan niet promoveren naar de eerste divisie. Daar tegenover staan hoge kosten voor de club, met grotere selecties en verplichte contracten. Er is wel een specifieke degradatieregel voor reserveteams. ,,De rol van Jong Vitesse kent een opleidend karakter en is ondersteunend aan het eerste elftal”, verklaart technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse. ,,We zijn drie seizoenen geleden zeer enthousiast ingestapt in de voetbalpiramide, maar in de loop der jaren zijn de dispensatieregels en regels omtrent promotie en degradatie veranderd. Daardoor is het minder aantrekkelijk geworden om deel te nemen.” Daar staat dan weer tegenover dat Jong FC Den Haag wordt toegevoegd een de Derde Divisie zondag, maar al met al bestaat de Derde Divisie zondag en zaterdag dit jaar uit een team minder. Nu de rest van de Jong teams nog naar een eigen competitie en dan wordt het weer leuk.
 5. Een leuk toernooi is natuurlijk de Zuid Amerikaanse Copa America. Dat is inmiddels begonnen en Argentinië begon al gelijk met een zeperd door met 2-0 kansloos te verliezen van Colombia. Brazilië ligt wel aardig op koers want dat won met 3-0 van Bolivia. Peru speelde 0-0 tegen Venezuela en voor vandaag staat Paraguay tegen Qater op het programma. Hier is de samenvatting van de wedstrijd Argentinië en Colombia en daarin zie je denk ik alles terug wat er in een voetbalwedstrijd hoort te zitten. De strijd, passie en sfeer spatten er vanaf en het team van Lionel Messi heeft kansen genoeg, maar als je zelf niet scoort.
 6. Toevallig dat je dat nu net noemt. Zat even een stukje te kijken naar de vrouwenwedstrijd tussen Canada en Nieuw Zeeland. Het voetbal was slaapverwekkend, maar wat mij wel opviel was het mooie witte tenue van Nieuw Zeeland. Dat heeft iets, net zoals Real Madrid dat ook heeft en bij ons De Witte Leeuwen. Ik denk dit helemaal wit mijn favoriete tenue is.
 7. Toch wel een beetje een verrassing, de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Go Ahead Eagles heeft Jack de Gier aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De vijftigjarige coach zat zonder club na zijn vertrek bij NEC in april en heeft een eenjarig contract getekend in De Adelaarshorst. Afgelopen seizoen bij NEC was natuurlijk toch wel aardig dramatisch voor een club van dat kaliber, maar toch vind Go Ahead waarschijnlijk dat De Gier voldoende capaciteiten heeft om hen naar de Eredivisie te loodsen. Is dit een goede keuze van Go Ahead of waren er betere alternatieven voor handen?
 8. Heb de tweede helft gekeken en ik moet zeggen dat het toch wat interessanter begint te worden. Je zag bij vlagen heel goed voetbal en ook de sfeer begint eindelijk een beetje te komen. Nederland wint met 3-1 en is door naar de volgende ronde en daar komen de echt interessante wedstrijden denk ik.
 9. Dat is een mooi streven natuurlijk om de jeugd een kans te geven, maar wat mij opvalt is dat je zegt dat ze mee kunnen doen om plaats 3 tot 6. Wordt er niet van een Feyenoord verwacht dat ze ieder jaar serieus meedoen om kampioen te worden? En als dat nu niet is, hoelang gaat dat volgens jou dan nog duren?
 10. Gisteren toch weer even wat vrouwenvoetbal gekeken. Argentinië tegen Engeland. Was wel iets leuker dan de vorige die ik zag. Maar toch, ik houdt het geen hele wedstrijd vol. Met de rust heb ik wel genoeg gezien. Ik mis gewoon de sfeer die je hebt bij het mannen WK voetbal. Misschien wordt het vandaag wat beter als Nederland vanmiddag tegen Kameroen speelt, maar ik heb zo'n idee dat dit ook weer een wedstrijd wordt van spitsuur voor het doel van het Kameroen en maar proberen die opening te vinden. Als Nederland wint zijn ze in ieder geval door naar de achtste finale.
 11. Toch goed nieuws voor Feyenoord. Weliswaar geen spectaculaire aankoop, maar wel een contractverlenging van Nicolai Jörgensen tot 2022.
 12. Ik denk dat van de drie clubs die je noemt je Volendam kunt weg halen. Dat is en blijft een gesloten gemeenschap waar alleen Volendammers het voor het zeggen hebben en om echte stappen te kunnen maken, heb je toch een soort Dirk Scheringa nodig. Voor Cambuur en MVV ligt dat anders denk ik. Maar, wat bij beide clubs tegenvalt is de stadioncapaciteit. Beiden liggen zo te zien rond de 10.000 en dat is eigenlijk te weinig om echt te kunnen groeien denk ik. Voor Eerste Divisie hele mooie stadions, maar voor Eredivisie aan de kleine kant. Hoewel als je bedenkt dat Excelsior maar 4.400 plaatsen heeft en Emmen 8.600 dan zouden MVV en Cambuur heel goed mee kunnen doen. We zullen zien of de nieuwe geldschieter bij FC Den Bosch echt een verschil weet te maken, dat is ook zo'n club met een rijke historie die eeuwig klein schijnt te blijven.
 13. Dat heeft niet lang geduurd. De KNVB heeft de wedstrijden op zondagavond nu alweer afgeblazen. De KNVB is noodgedwongen teruggekomen op het besluit met ingang van het komende seizoen wekelijks een eredivisieduel op zondagavond (20.00 uur) te laten spelen. Het voorstel stuitte op te veel weerstand van de lokale autoriteiten en supporters. Ik denk een heel verstandig besluit.
 14. De oorlog tussen Buter en De Waard is nu compleet. Buter haalt hard uit richting De Waard: "Hij wil een cultclub en vindt het helemaal niet erg als wij onderaan eindigen, want wij kunnen toch niet degraderen", vertelt Buter over De Waard. "Dat is een andere instelling dan die ik heb. Ik wil toch proberen om mee te doen en te winnen. Het is logisch dat dat niet altijd lukt als je het kleinste budget hebt. Maar het gaat toch om winnen en voetbal en als dat niet lukt heeft het geen zin meer." Extra pijnlijk is dan ook dat De Waard volgens Buter een streep zette door een lucratieve sponsordeal. "Het was een goede deal voor de club. Steef Hammerstein heeft daar zo hard voor gewerkt, maar zijne eminentie De Waard dacht daar anders over en zette ook daar een streep door." https://www.nhnieuws.nl/nieuws/247645/opgestapte-telstar-directeur-buter-haalt-uit-naar-de-waard-hij-wil-een-cultclub-ik-wil-winnen De Waard reageert via een stuk op website van de club en zegt de club er balanstechnisch nog nooit zo goed heeft voorgestaan, maar dat ze het afgelopen jaar boven hun stand hebben geleefd omdat ze de goede prestaties van het seizoen daarvoor wilden evenaren. Niet iedereen heeft de consequenties daarvan geaccepteerd. Verreweg de meeste mensen betrokken bij de club echter wel. When the going gets tough, the tough get going. Dus blijf alsjeblieft ook aan boord. Wij blijven hier bij de club gezamenlijk, ook met sponsors, vrijwilligers, founders, supporters en andere direct betrokkenen de schouders eronder zetten. Wij stonden voor hetere vuren. Nu eerst een nieuwe trainer en de selectie afronden! http://www.sctelstar.nl/uncategorized/telstar-berichtgeving/ Twee visies, twee meningen. Wie heeft er gelijk?
 15. Misschien wel de leukste begin wedstrijd in de Eerste Divisie is die van De Graafschap thuis tegen Cambuur. Wint de Graafschap die, dan zijn ze mooi op weg om weer snel te promoveren, maar als Cambuur die wint, dan wordt het misschien wel een moeilijk jaar voor de Superboeren. Een tweede interessante wedstrijd is misschien die van Roda tegen Almere. Leuke test om te zien of Almere ook dit jaar weer een leuk elftal op de been weet te brengen. Datum Wedstrijd Tijd Vrijdag 9 augustus Go Ahead Eagles - MVV 20.00 uur Vrijdag 9 augustus De Graafschap - SC Cambuur 20.00 uur Vrijdag 9 augustus NEC - FC Eindhoven 20.00 uur Vrijdag 9 augustus Roda JC Kerkrade - Almere City FC 20.00 uur Vrijdag 9 augustus TOP Oss - Jong Ajax 20.00 uur Vrijdag 9 augustus Telstar - Jong AZ 20.00 uur Vrijdag 9 augustus Helmond Sport - FC Volendam 20.00 uur Vrijdag 9 augustus FC Dordrecht - NAC Breda 20.00 uur Zaterdag 10 augustus Excelsior - Jong FC Utrecht 19.45 uur Maandag 12 augustus Jong PSV - FC Den Bosch 20.00 uur
 16. We hebben weer wat nieuws. Voor het zullen er dit jaar een aantal wedstrijden in de eredivisie op zondagavond worden gespeeld. Ze beginnen dan om 20.00 uur en het schijnt dat ze dit in Italië ook regelmatig doen. Weet niet of alle clubs hier nu blij mee zullen zijn. Voor mensen die alleen voetbal op t.v. kijken misschien wel leuk, maar voor het stadionbezoek zal dit minder zijn denk ik. Maandag is een werk- en schooldag, veel mensen moeten vroeg op en kunnen dan na afloop de overwinning van hun team ook niet met een paar pils in de kroeg vieren, want ze moeten gaan slapen. Zal wel weer het een of ander commercieel belang een rol spelen vermoed ik. https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/feyenoord-ajax-zondagavond-om-acht-uur~aa978aa2/
 17. Er wordt op dit moment druk gespeculeerd over het vertrek van Steven Bergwijn bij PSV. Niet alleen dat, maar een aantal journalisten denkt dat het een goed idee zou zijn, al was het alleen maar om de naaste concurrent een gevoelige tik uit te delen. En zo zeggen ze: Als Ajax hem koopt voor 40 miljoen en hij speelt drie keer goed in de Champions League, dan kunnen ze hem voor 80 miljoen verkopen. Even los van het feit of dit allemaal waar is, laat het wel zien dat er langzamerhand een behoorlijk financieel gat ontstaat tussen Ajax en de rest van Nederland. Met hun goed gevulde geldbuidel kunnen ze natuurlijk iedere sterspeler bij een concurrerende Nederlandse club weg halen? Of dit allemaal goede ontwikkelingen zijn? Een top van 1, met een kleine subtop erachter en dan de rest.
 18. Volgens de Telegraaf gaat AZ vol voor Jordy Clasie om de vertrokken middenvelder Adem Maher. Feyenoord kan of wil hem niet houden, welke van de twee is niet duidelijk, want deze had hem afgelopen seizoen gehuurd van Southamton. Clasie heeft nog een contract daar voor een jaar, maar wil absoluut niet terug naar Engeland waar hij sinds het vertrek van Koeman op een zijspoor was beland. Hoe dan ook Feyenoord heeft niet de middelen om hem te kopen ook al zouden ze willen volgens de Telegraaf, maar AZ heeft dat wel. Waarmee het voor mij lijkt dat de club die naast Ajax het meeste geld beschikbaar heeft niet een Feyenoord of PSV is, maar AZ, Maar los daarvan is het natuurlijk de vraag of Clasie de juiste man is voor AZ.
 19. Ja, waarom ze dit doen is mij ook een raadsel. Maar het wordt nog vreemder, want volgens de Limburger waren er meer Eredivisieclubs die hem als trainer wilden. Bij Fortuna is er tevredenheid. “We zijn uitermate blij dat Sjors voor Fortuna Sittard heeft gekozen, want er hengelden meer eredivisionisten naar zijn handtekening”, aldus technisch manager Sjoerd Ars. Ook directeur Ivo Pfennings is content met de komst van Ultee. “Wij zochten naar een dynamische, moderne trainer met een duidelijke voetbalvisie en gevoel voor innovatie en die hebben we gevonden”, zegt hij. En je hebt gelijk, hij is nog nooit hoofdtrainer geweest van een eerste elftal. Het wordt voor Ultee de eerste klus als hoofdtrainer. Wel was hij in het verleden al assistent bij onder meer FC Utrecht, Twente en Helmond Sport. Als iemand de logica hierachter begrijpt laat maat weten. Is het omdat hij assistent van Ten Hag is geweest?
 20. Ik heb vanavond één helft zitten kijken van de wedstrijd tussen Zuid Afrika en China. Eerlijk gezegd ben ik niet erg onder de indruk. Ik miste echte sfeer zoals je die bij mannen WK wedstrijden wel hebt, ook al is het niet je eigen land. Die halflege stadions werken ook niet echt mee en dat die niet echt vol zijn is geen verbeelding. Slechts drie van de tot dusverre twaalf gespeelde groepswedstrijden stijgen boven een bezettingsgraad van 85 procent uit. De openingswedstrijd Frankrijk tegen Zuid-Korea (99,23 procent), Brazilië tegen Jamaica (98,16 procent) en Verenigde Staten tegen Thailand (86,04 procent) doen het het best. Ook Australië - Italië doet het redelijk met een bezettingsgraad van 68,05 procent. Waar de overige wedstrijden net iets meer dan de helft van de stadions vullen, doen twee wedstrijden dat niet. Engeland - Schotland heeft de slechtste bezettingsgraad met 37,57 procent, Nederland - Nieuw-Zeeland doet het met 44,39 procent niet veel beter. Krijg toch een beetje de indruk dat dit echt wordt gepusht door de media, maar dat het absoluut niet echt leeft. Misschien zit ik er helemaal naast, maar bij mij leeft het (nog) niet.
 21. Ik las net dit: Fortuna Sittard heeft vanavond Sjors Ultee aangesteld als nieuwe trainer. De Utrechter volgt René Eijer op. Ultee wordt volgend seizoen met zijn 32 jaar de jongste trainer in de eredivisie. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van de man gehoord en hij lijkt mij wel erg jong om trainer te worden van een eredivisie club. Misschien zijn sommige spelers wel ouder dan de trainer. Ik kan natuurlijk geen oordeel vellen over de man omdat ik hem niet ken, maar gevoelsmatig zou ik voor een wat meer ervaren trainer hebben gekozen. Fortuna schijnt er in ieder geval blij mee te zijn: Technisch manager Sjoerd Ars is ook enthousiast. De jeugdige leeftijd van de nieuwe trainer ziet hij niet als een probleem. ‘’We kijken altijd naar kwaliteit, inhoud en of iets past in het totaalplaatje. En als je zijn cv erbij pakt zie je dat Sjors al heel wat jaartjes meeloopt in het betaalde voetbal.’’ https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/sjors-ultee-bij-fortuna-jongste-trainer-van-de-eredivisie~abe82dd8/
 22. Als je zo het voetbal nieuws een beetje volgt, dan begint het op te vallen dat het doodstil is bij Feyenoord. Je leest genoeg over Ajax, PSV en ook andere clubs, maar van Feyenoord zo goed als niets, tenminste niet voor wat betreft nieuwe spelers en dergelijke. Ik ben dan geen Feyenoordsupporter, maar ik kan me wel voorstellen dat deze nu een beetje onrustig beginnen te worden terwijl de miljoenentransfers bij de concurrenten je om de oren vliegen.
 23. Ja, ik geloof ook wel dat die man met kop en schouders boven de rest uit steekt. Wel een interessant gegeven is dat die man in het dagelijks leven ook een hele goede manager is die een aantal supermarkten beheert. Voort het geld zou dit niet hoeven doen, maar het feit dat hij een topbaan weet te combineren met de rol van top scheidsrechter is heel knap. Er was bij de uitverkiezing voor beste scheidsrechter nog iemand die hoog scoorde en dat was Danny Makelie, maar daar weet ik verder niets van. Ik moet eerlijk bekennen dat ik tijdens een voetbalwedstrijd heel weinig erg in heb wie de persoon is die daar staat te fluiten. Voor mij is hij gewoon de scheids, wie het dan ook moge zijn.
 24. Het rommelt bij Telstar, de cultclub. Gisteren is de technisch directeur Piet Buter opgestapt en vorige week vertrok al trainer Mike Snoei naar de Graafschap. Vorige week werd ook al bekend dat de club het spelersbudget met een kwart verlaagd en volgens voorzitter Pieter de Waard is dat geen probleem omdat je met zo'n budget nog wel als negende kunt eindigen. Nu wil De Waard ook persoonlijk de nieuwe trainer gaan benoemen en dat pikt Buter niet, dus die is ook weg. En zo komen we op een punt waarbij het lijkt alsof deze club een voorzitter heeft die als enige ambitie heeft een beetje meedraaien en die nooit en te nimmer iets zal doen op de club op sportief gebied echt vooruit te duwen. Commentaar Buter: "Ik streed ervoor om iets te weeg te brengen. Ik had de hoop dat de Raad van Commissarissen hier iets aan zou willen doen, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik heb de strijd verloren, dat kun je gerust stellen." Kortom, zolang de Waard op de voorzittersstoel blijft plakken zal Telstar altijd een grijze muis blijven die onderaan de KKD bungelt. Niet leuk voor de trouwe fans lijkt mij https://www.nhnieuws.nl/nieuws/247555/technisch-directeur-piet-buter-per-direct-weg-bij-telstar
 25. Ja en dat is denk ik ook het grote verschil met de betaalde voetbalclubs. Alles wat daar gebeurt wordt door de KNVB onder een vergrootglas gelegd en daar hebben dit soort praktijken dan ook weinig kans van slagen. Het is denk juist daarom dat dit bij de grotere amateurclubs speelt. Als iemand met zwart geld een aantal spelers zwart betaald en iedereen houdt zijn mond dicht, dan zal daar niets van in de boeken terug te vinden zijn. Amateurclubs lopen sowieso minder in de schijnwerpers dan betaalde clubs. Helemaal uit te bannen zal dit nooit zijn denk ik.

Welkom bij Voetbalstek.nl!


Hét platform voor voetbalminnend Nederland!

Nog geen lid? Registreer je dan snel - je kunt meteen posten en gebruik maken van alle site functies!

Recente Afbeeldingen

×
×
 • Maak Nieuw...