Spring naar inhoud

De Denker

Leden
 • Aantal Berichten

  103
 • Lid geworden

 • Laaste bezoek

 • Aantal dagen gewonnen

  1

De Denker won de dag voor het laatst 9 Juni

De Denker had de meest gelikede inhoud!

Reputatie

2 Neutral

Recente profiel bezoekers

Dit is momenteel uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere bezoekers.

 1. Als je de bedragen ziet waar dit over gaat, dan heeft dat in mijn beleving helemaal niets meer met sport te maken. Man United wil 180 miljoen euro voor hem en Real wil "maar" 150 miljoen betalen. Voor mijn gevoel zijn de bedragen die hier omgaan gewoon krankzinnig. Het zal de Real supporters waarschijnlijk allemaal worst zijn, zolang ze maar een team krijgen dat hoge ogen gooit en daar kan Pogba wil een handje bij helpen.
 2. Het blijft voorlopig rommelen bij de club zonder ambitie. Want de beoogde opvolger van de opgestapte Piet Buter, Sjaak Lettinga, maakt heel duidelijk wat hij wel en niet wil. "Ik heb aangegeven wat ik wil. Ik wil de verantwoordelijkheid wel op me nemen om nu al de taken van Piet Buter over te nemen. Maar ik ben wel voor presteren en winnen. Dat had ik als speler ook al. Ik pas ervoor om alleen als cultclub door het leven te gaan. De derde helft is belangrijk voor Telstar, maar die is een stuk gezelliger als er wordt gewonnen." Tja, dat kon ook wel eens uitdraaien op een botsing met De Waard, zal ongetwijfeld worden vervolgd. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/247743/lettinga-over-telstar-ik-pas-ervoor-om-als-cultclub-door-het-leven-te-gaan
 3. Ja, ik geloof ook wel dat Friezen fanatiek zijn als het om voetbal gaat. Dit voorval vanmiddag gebeurde op een sportpark dat door meerdere clubs wordt gebruikt geloof ik, waaronder Harkemase Boys. In de jaren zestig woonde mijn opa bij de ingang die leidde naar het veld van Harkemase Boys. Weet niet alleen niet of dit hetzelfde veld is waar ze nu spelen of dat dit een andere was. De man was een heel fanatiek Harkemase Boys supporter en als ze verloren was het huis te klein. Toen, op een keer maakte hij zich zo druk op het veld dat iedereen dacht dat hij ter plekke een hartaanval kreeg. Dat bleek niet zo te zijn gelukkig, maar wel kreeg hij van zijn huisarts een verbod om nog langer wedstrijden van de Boys te bezoeken. En dat was pas een straf voor die man.
 4. Het maakt niet uit of je nu een wedstrijd in de Eredivisie hebt of eentje in de 3de klasse van het amateurvoetbal. In alle gevallen kunnen de emoties heel hoog oplopen en zo kan het gebeuren dat Friese supporters na afloop van de wedstrijd tussen Kollum en Rijperkerk met elkaar op de vuist gingen. Er lopen op dit moment nog steeds nacompetitie en hier ging het om promotie naar de 2de klasse waar Kollum in de oranje hemden de sterkste was en met 3-0 won, waardoor ze promoveerden. Er waren maar liefst 1.300 toeschouwers aanwezig en na afloop was niet iedereen even gelukkig, want er werd in de kantine volop geknokt. En zo zie je maar dat sport verbroedert en er niets gaat boven een partijtje voetbal op zondag. Hoort dit bij de sport, of moet hier tegen worden opgetreden?
 5. Er is trouwens nog een interessante ontwikkeling en dat is dat de eerste Jong teams zich al terug getrokken hebben uit de competitie. Zowel Jong FC Groningen als Jong Vitesse doen het komend seizoen niet meer mee. De reden schijnt te zijn dat de KNVB de regels dusdanig heeft aangescherpt dat het voor hen niet meer interessant is. Dit is wat ze bij Vitesse zeggen: Vitesse acht de voetbalpiramide, zo zwaar gepropageerd door de KNVB, na drie jaar mislukt. De voetbalbond legt zware beperkingen op aan de beloftenteams. Jong Vitesse werkt met restricties als leeftijdsgrenzen en kan niet promoveren naar de eerste divisie. Daar tegenover staan hoge kosten voor de club, met grotere selecties en verplichte contracten. Er is wel een specifieke degradatieregel voor reserveteams. ,,De rol van Jong Vitesse kent een opleidend karakter en is ondersteunend aan het eerste elftal”, verklaart technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse. ,,We zijn drie seizoenen geleden zeer enthousiast ingestapt in de voetbalpiramide, maar in de loop der jaren zijn de dispensatieregels en regels omtrent promotie en degradatie veranderd. Daardoor is het minder aantrekkelijk geworden om deel te nemen.” Daar staat dan weer tegenover dat Jong FC Den Haag wordt toegevoegd een de Derde Divisie zondag, maar al met al bestaat de Derde Divisie zondag en zaterdag dit jaar uit een team minder. Nu de rest van de Jong teams nog naar een eigen competitie en dan wordt het weer leuk.
 6. Een leuk toernooi is natuurlijk de Zuid Amerikaanse Copa America. Dat is inmiddels begonnen en Argentinië begon al gelijk met een zeperd door met 2-0 kansloos te verliezen van Colombia. Brazilië ligt wel aardig op koers want dat won met 3-0 van Bolivia. Peru speelde 0-0 tegen Venezuela en voor vandaag staat Paraguay tegen Qater op het programma. Hier is de samenvatting van de wedstrijd Argentinië en Colombia en daarin zie je denk ik alles terug wat er in een voetbalwedstrijd hoort te zitten. De strijd, passie en sfeer spatten er vanaf en het team van Lionel Messi heeft kansen genoeg, maar als je zelf niet scoort.
 7. Toevallig dat je dat nu net noemt. Zat even een stukje te kijken naar de vrouwenwedstrijd tussen Canada en Nieuw Zeeland. Het voetbal was slaapverwekkend, maar wat mij wel opviel was het mooie witte tenue van Nieuw Zeeland. Dat heeft iets, net zoals Real Madrid dat ook heeft en bij ons De Witte Leeuwen. Ik denk dit helemaal wit mijn favoriete tenue is.
 8. Toch wel een beetje een verrassing, de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Go Ahead Eagles heeft Jack de Gier aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De vijftigjarige coach zat zonder club na zijn vertrek bij NEC in april en heeft een eenjarig contract getekend in De Adelaarshorst. Afgelopen seizoen bij NEC was natuurlijk toch wel aardig dramatisch voor een club van dat kaliber, maar toch vind Go Ahead waarschijnlijk dat De Gier voldoende capaciteiten heeft om hen naar de Eredivisie te loodsen. Is dit een goede keuze van Go Ahead of waren er betere alternatieven voor handen?
 9. Heb de tweede helft gekeken en ik moet zeggen dat het toch wat interessanter begint te worden. Je zag bij vlagen heel goed voetbal en ook de sfeer begint eindelijk een beetje te komen. Nederland wint met 3-1 en is door naar de volgende ronde en daar komen de echt interessante wedstrijden denk ik.
 10. Dat is een mooi streven natuurlijk om de jeugd een kans te geven, maar wat mij opvalt is dat je zegt dat ze mee kunnen doen om plaats 3 tot 6. Wordt er niet van een Feyenoord verwacht dat ze ieder jaar serieus meedoen om kampioen te worden? En als dat nu niet is, hoelang gaat dat volgens jou dan nog duren?
 11. Gisteren toch weer even wat vrouwenvoetbal gekeken. Argentinië tegen Engeland. Was wel iets leuker dan de vorige die ik zag. Maar toch, ik houdt het geen hele wedstrijd vol. Met de rust heb ik wel genoeg gezien. Ik mis gewoon de sfeer die je hebt bij het mannen WK voetbal. Misschien wordt het vandaag wat beter als Nederland vanmiddag tegen Kameroen speelt, maar ik heb zo'n idee dat dit ook weer een wedstrijd wordt van spitsuur voor het doel van het Kameroen en maar proberen die opening te vinden. Als Nederland wint zijn ze in ieder geval door naar de achtste finale.
 12. Toch goed nieuws voor Feyenoord. Weliswaar geen spectaculaire aankoop, maar wel een contractverlenging van Nicolai Jörgensen tot 2022.
 13. Ik denk dat van de drie clubs die je noemt je Volendam kunt weg halen. Dat is en blijft een gesloten gemeenschap waar alleen Volendammers het voor het zeggen hebben en om echte stappen te kunnen maken, heb je toch een soort Dirk Scheringa nodig. Voor Cambuur en MVV ligt dat anders denk ik. Maar, wat bij beide clubs tegenvalt is de stadioncapaciteit. Beiden liggen zo te zien rond de 10.000 en dat is eigenlijk te weinig om echt te kunnen groeien denk ik. Voor Eerste Divisie hele mooie stadions, maar voor Eredivisie aan de kleine kant. Hoewel als je bedenkt dat Excelsior maar 4.400 plaatsen heeft en Emmen 8.600 dan zouden MVV en Cambuur heel goed mee kunnen doen. We zullen zien of de nieuwe geldschieter bij FC Den Bosch echt een verschil weet te maken, dat is ook zo'n club met een rijke historie die eeuwig klein schijnt te blijven.
 14. Dat heeft niet lang geduurd. De KNVB heeft de wedstrijden op zondagavond nu alweer afgeblazen. De KNVB is noodgedwongen teruggekomen op het besluit met ingang van het komende seizoen wekelijks een eredivisieduel op zondagavond (20.00 uur) te laten spelen. Het voorstel stuitte op te veel weerstand van de lokale autoriteiten en supporters. Ik denk een heel verstandig besluit.
 15. De oorlog tussen Buter en De Waard is nu compleet. Buter haalt hard uit richting De Waard: "Hij wil een cultclub en vindt het helemaal niet erg als wij onderaan eindigen, want wij kunnen toch niet degraderen", vertelt Buter over De Waard. "Dat is een andere instelling dan die ik heb. Ik wil toch proberen om mee te doen en te winnen. Het is logisch dat dat niet altijd lukt als je het kleinste budget hebt. Maar het gaat toch om winnen en voetbal en als dat niet lukt heeft het geen zin meer." Extra pijnlijk is dan ook dat De Waard volgens Buter een streep zette door een lucratieve sponsordeal. "Het was een goede deal voor de club. Steef Hammerstein heeft daar zo hard voor gewerkt, maar zijne eminentie De Waard dacht daar anders over en zette ook daar een streep door." https://www.nhnieuws.nl/nieuws/247645/opgestapte-telstar-directeur-buter-haalt-uit-naar-de-waard-hij-wil-een-cultclub-ik-wil-winnen De Waard reageert via een stuk op website van de club en zegt de club er balanstechnisch nog nooit zo goed heeft voorgestaan, maar dat ze het afgelopen jaar boven hun stand hebben geleefd omdat ze de goede prestaties van het seizoen daarvoor wilden evenaren. Niet iedereen heeft de consequenties daarvan geaccepteerd. Verreweg de meeste mensen betrokken bij de club echter wel. When the going gets tough, the tough get going. Dus blijf alsjeblieft ook aan boord. Wij blijven hier bij de club gezamenlijk, ook met sponsors, vrijwilligers, founders, supporters en andere direct betrokkenen de schouders eronder zetten. Wij stonden voor hetere vuren. Nu eerst een nieuwe trainer en de selectie afronden! http://www.sctelstar.nl/uncategorized/telstar-berichtgeving/ Twee visies, twee meningen. Wie heeft er gelijk?

Welkom bij Voetbalstek.nl!


Hét platform voor voetbalminnend Nederland!

Nog geen lid? Registreer je dan snel - je kunt meteen posten en gebruik maken van alle site functies!

Recente Afbeeldingen

×
×
 • Maak Nieuw...