Spring naar inhoud

Alle Activiteit

Deze weergave wordt automatisch ververst     

 1. Afgelopen uur
 2. Als je de bedragen ziet waar dit over gaat, dan heeft dat in mijn beleving helemaal niets meer met sport te maken. Man United wil 180 miljoen euro voor hem en Real wil "maar" 150 miljoen betalen. Voor mijn gevoel zijn de bedragen die hier omgaan gewoon krankzinnig. Het zal de Real supporters waarschijnlijk allemaal worst zijn, zolang ze maar een team krijgen dat hoge ogen gooit en daar kan Pogba wil een handje bij helpen.
 3. Vandaag
 4. Het blijft voorlopig rommelen bij de club zonder ambitie. Want de beoogde opvolger van de opgestapte Piet Buter, Sjaak Lettinga, maakt heel duidelijk wat hij wel en niet wil. "Ik heb aangegeven wat ik wil. Ik wil de verantwoordelijkheid wel op me nemen om nu al de taken van Piet Buter over te nemen. Maar ik ben wel voor presteren en winnen. Dat had ik als speler ook al. Ik pas ervoor om alleen als cultclub door het leven te gaan. De derde helft is belangrijk voor Telstar, maar die is een stuk gezelliger als er wordt gewonnen." Tja, dat kon ook wel eens uitdraaien op een botsing met De Waard, zal ongetwijfeld worden vervolgd. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/247743/lettinga-over-telstar-ik-pas-ervoor-om-als-cultclub-door-het-leven-te-gaan
 5. Ja, ik geloof ook wel dat Friezen fanatiek zijn als het om voetbal gaat. Dit voorval vanmiddag gebeurde op een sportpark dat door meerdere clubs wordt gebruikt geloof ik, waaronder Harkemase Boys. In de jaren zestig woonde mijn opa bij de ingang die leidde naar het veld van Harkemase Boys. Weet niet alleen niet of dit hetzelfde veld is waar ze nu spelen of dat dit een andere was. De man was een heel fanatiek Harkemase Boys supporter en als ze verloren was het huis te klein. Toen, op een keer maakte hij zich zo druk op het veld dat iedereen dacht dat hij ter plekke een hartaanval kreeg. Dat bleek niet zo te zijn gelukkig, maar wel kreeg hij van zijn huisarts een verbod om nog langer wedstrijden van de Boys te bezoeken. En dat was pas een straf voor die man.
 6. Paul Pogba lijkt het ergens anders te willen proberen na drie jaar bij Manchester United. De middenvelder eindigde afgelopen seizoen op de zesde plek met Man U en dat is natuurlijk niet waar een speler van zijn kaliber hoort. Het spelen van de Champions League is denk ik wel belangrijk voor spelers van een bepaald niveau. Tot nu toe lijkt Real Madrid de beste papieren te hebben.
 7. Beiden zijn naar verluidt bereid 30 miljoen Euro over te maken voor de reservedoelman van FC Barcelona. Cillessen heeft er drie seizoenen gezeten, maar moet meestal op de bank plaatsnemen want Marc-Andre ter Stegen krijgt de voorkeur van trainer Ernesto Valverde. Ik vind dat Cillessen wel die stap moet maken. Het is nooit goed voor je ontwikkeling om telkens weer op de bank te moeten beginnen. Dat zijn trouwens wel twee leuke clubs, dus dat komt denk ik allemaal wel goed.
 8. Ja, helemaal wit heeft inderdaad iets bijzonders. Lelijkste tenues dan? Voor mij zijn het denk ik RKC/Cambuur/Dordrecht. Geel/blauw en groen/wit zijn niet echt mooie kleurencombinaties in mijn ogen.
 9. Ik denk dat Colombia het heel goed gaat doen. Ik verwacht een finale tussen hen en Brazilie. Hele leuke wedstrijd overigens, dank voor het posten.
 10. Ik heb het gevoel dat het amateurvoetbal aardig leeft in Friesland. Het lijkt alsof het er vaak heel gepassioneerd aan toe gaat. Maar goed, dit kan natuurlijk niet. En bij amateurwedstrijden is de politie/ME er meestal niet bij. Ik vind het altijd jammer wanneer mensen zich niet kunnen beheersen, want dit soort incidenten zorgen vaak voor minder vrijheid bij voetbalwedstrijden (op den duur dan).
 11. Het maakt niet uit of je nu een wedstrijd in de Eredivisie hebt of eentje in de 3de klasse van het amateurvoetbal. In alle gevallen kunnen de emoties heel hoog oplopen en zo kan het gebeuren dat Friese supporters na afloop van de wedstrijd tussen Kollum en Rijperkerk met elkaar op de vuist gingen. Er lopen op dit moment nog steeds nacompetitie en hier ging het om promotie naar de 2de klasse waar Kollum in de oranje hemden de sterkste was en met 3-0 won, waardoor ze promoveerden. Er waren maar liefst 1.300 toeschouwers aanwezig en na afloop was niet iedereen even gelukkig, want er werd in de kantine volop geknokt. En zo zie je maar dat sport verbroedert en er niets gaat boven een partijtje voetbal op zondag. Hoort dit bij de sport, of moet hier tegen worden opgetreden?
 12. Er is trouwens nog een interessante ontwikkeling en dat is dat de eerste Jong teams zich al terug getrokken hebben uit de competitie. Zowel Jong FC Groningen als Jong Vitesse doen het komend seizoen niet meer mee. De reden schijnt te zijn dat de KNVB de regels dusdanig heeft aangescherpt dat het voor hen niet meer interessant is. Dit is wat ze bij Vitesse zeggen: Vitesse acht de voetbalpiramide, zo zwaar gepropageerd door de KNVB, na drie jaar mislukt. De voetbalbond legt zware beperkingen op aan de beloftenteams. Jong Vitesse werkt met restricties als leeftijdsgrenzen en kan niet promoveren naar de eerste divisie. Daar tegenover staan hoge kosten voor de club, met grotere selecties en verplichte contracten. Er is wel een specifieke degradatieregel voor reserveteams. ,,De rol van Jong Vitesse kent een opleidend karakter en is ondersteunend aan het eerste elftal”, verklaart technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse. ,,We zijn drie seizoenen geleden zeer enthousiast ingestapt in de voetbalpiramide, maar in de loop der jaren zijn de dispensatieregels en regels omtrent promotie en degradatie veranderd. Daardoor is het minder aantrekkelijk geworden om deel te nemen.” Daar staat dan weer tegenover dat Jong FC Den Haag wordt toegevoegd een de Derde Divisie zondag, maar al met al bestaat de Derde Divisie zondag en zaterdag dit jaar uit een team minder. Nu de rest van de Jong teams nog naar een eigen competitie en dan wordt het weer leuk.
 13. Een leuk toernooi is natuurlijk de Zuid Amerikaanse Copa America. Dat is inmiddels begonnen en Argentinië begon al gelijk met een zeperd door met 2-0 kansloos te verliezen van Colombia. Brazilië ligt wel aardig op koers want dat won met 3-0 van Bolivia. Peru speelde 0-0 tegen Venezuela en voor vandaag staat Paraguay tegen Qater op het programma. Hier is de samenvatting van de wedstrijd Argentinië en Colombia en daarin zie je denk ik alles terug wat er in een voetbalwedstrijd hoort te zitten. De strijd, passie en sfeer spatten er vanaf en het team van Lionel Messi heeft kansen genoeg, maar als je zelf niet scoort.
 14. Gisteren
 15. Toevallig dat je dat nu net noemt. Zat even een stukje te kijken naar de vrouwenwedstrijd tussen Canada en Nieuw Zeeland. Het voetbal was slaapverwekkend, maar wat mij wel opviel was het mooie witte tenue van Nieuw Zeeland. Dat heeft iets, net zoals Real Madrid dat ook heeft en bij ons De Witte Leeuwen. Ik denk dit helemaal wit mijn favoriete tenue is.
 16. Wat is jouw favoriete clubtenue of kleurencombinatie in het voetbal? Ik vind felle kleuren eigenlijk het mooist. Go Ahead Eagles bijvoorbeeld, maar ook FC Barcelona.
 17. Jörgensen is een goede speler, dus dat is in elk geval positief. Ik denk ook wel dat plek 3 het hoogst haalbare is voor Feyenoord momenteel. En goede zaak om in de jeugd te blijven investeren. Daar moet het toch van komen aangezien Feyenoord telkens de Champions League miljoenen misloopt. Welkom Marco!
 18. Nee, dat is een man die prima bij de club past - heeft er ook gespeeld als ik mij niet vergis. Ik denk dat hij over de juiste mentaliteit beschikt en ook wel iemand is die de club goed kent. Ik verwacht sowieso dat de Eagles het dit jaar goed gaan doen.
 19. Toch wel een beetje een verrassing, de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Go Ahead Eagles heeft Jack de Gier aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De vijftigjarige coach zat zonder club na zijn vertrek bij NEC in april en heeft een eenjarig contract getekend in De Adelaarshorst. Afgelopen seizoen bij NEC was natuurlijk toch wel aardig dramatisch voor een club van dat kaliber, maar toch vind Go Ahead waarschijnlijk dat De Gier voldoende capaciteiten heeft om hen naar de Eredivisie te loodsen. Is dit een goede keuze van Go Ahead of waren er betere alternatieven voor handen?
 20. Heb de tweede helft gekeken en ik moet zeggen dat het toch wat interessanter begint te worden. Je zag bij vlagen heel goed voetbal en ook de sfeer begint eindelijk een beetje te komen. Nederland wint met 3-1 en is door naar de volgende ronde en daar komen de echt interessante wedstrijden denk ik.
 21. Goede opmerking, om heel eerlijk te zijn denk ik niet dat ze mee kunnen doen om het kampioenschap, het gat tussen nr 2 en 3 was ook dit jaar veel te groot, daarbij is RvP gestopt en gaan Vilhena en berghuis en st Juste misschien ook weg. Dus ik denk niet dat we zulke spelers kunnen vervangen door jeugd dus dan lever je kwaliteit in. Feyenoord moet nu gewoon blijven strijden om plek 3 en bouwen aan een nieuw elftal wat over 2 jaar weer meer mee moet doen bij nr 1 en 2, als het nieuwe stadion er is dan moet er ook weer een goed Feyenoord staan. Geduld dus.
 22. Dat is een mooi streven natuurlijk om de jeugd een kans te geven, maar wat mij opvalt is dat je zegt dat ze mee kunnen doen om plaats 3 tot 6. Wordt er niet van een Feyenoord verwacht dat ze ieder jaar serieus meedoen om kampioen te worden? En als dat nu niet is, hoelang gaat dat volgens jou dan nog duren?
 23. Klop, het is stil bij de club, maar dat was ook te verwachten, er wordt heus wel gekeken naar spelers die ze kunnen / willen halen, maar in eerste instantie wordt er gericht gekeken naar jeugd en jonge talenten. Er is weinig geld ter beschikking dus het moet ook wel. Daarbij vind ik het goed dat de jeugd nu eindelijk de kans krijgt. Nu weet ik wel dat je alleen daar mee geen kampioen wordt maar het is we een goed begin en met wat goede oudere spelers er om heen kan Jaap best een mooi elftal neerzetten waar we om plaats 3 tot 6 mee kunnen doen. Dus ik als optimist zal zeggen: stilte voor de storm bij Feyenoord
 24. Gisteren toch weer even wat vrouwenvoetbal gekeken. Argentinië tegen Engeland. Was wel iets leuker dan de vorige die ik zag. Maar toch, ik houdt het geen hele wedstrijd vol. Met de rust heb ik wel genoeg gezien. Ik mis gewoon de sfeer die je hebt bij het mannen WK voetbal. Misschien wordt het vandaag wat beter als Nederland vanmiddag tegen Kameroen speelt, maar ik heb zo'n idee dat dit ook weer een wedstrijd wordt van spitsuur voor het doel van het Kameroen en maar proberen die opening te vinden. Als Nederland wint zijn ze in ieder geval door naar de achtste finale.
 25. Toch goed nieuws voor Feyenoord. Weliswaar geen spectaculaire aankoop, maar wel een contractverlenging van Nicolai Jörgensen tot 2022.
 26. Laatste week
 27. Ik denk dat van de drie clubs die je noemt je Volendam kunt weg halen. Dat is en blijft een gesloten gemeenschap waar alleen Volendammers het voor het zeggen hebben en om echte stappen te kunnen maken, heb je toch een soort Dirk Scheringa nodig. Voor Cambuur en MVV ligt dat anders denk ik. Maar, wat bij beide clubs tegenvalt is de stadioncapaciteit. Beiden liggen zo te zien rond de 10.000 en dat is eigenlijk te weinig om echt te kunnen groeien denk ik. Voor Eerste Divisie hele mooie stadions, maar voor Eredivisie aan de kleine kant. Hoewel als je bedenkt dat Excelsior maar 4.400 plaatsen heeft en Emmen 8.600 dan zouden MVV en Cambuur heel goed mee kunnen doen. We zullen zien of de nieuwe geldschieter bij FC Den Bosch echt een verschil weet te maken, dat is ook zo'n club met een rijke historie die eeuwig klein schijnt te blijven.
 28. Dat heeft niet lang geduurd. De KNVB heeft de wedstrijden op zondagavond nu alweer afgeblazen. De KNVB is noodgedwongen teruggekomen op het besluit met ingang van het komende seizoen wekelijks een eredivisieduel op zondagavond (20.00 uur) te laten spelen. Het voorstel stuitte op te veel weerstand van de lokale autoriteiten en supporters. Ik denk een heel verstandig besluit.
 29. Soms lijkt het alsof de kleine clubs eeuwig klein blijven. Toch zijn er KKD clubs die een mooie verleden hebben, of veel potentie qua achterban/potientele sponsors/toeschouwersaantallen enzovoort. Ik heb het gevoel dat er misschien meerdere clubs zijn die wellicht slapende reuzen zijn. Clubs als Cambuur, MVV en Volendam horen daar sowieso bij (denk ik) maar er zijn vast ook andere. Wat denk jij?
 1. Laad meer Activiteit

Welkom bij Voetbalstek.nl!


Hét platform voor voetbalminnend Nederland!

Nog geen lid? Registreer je dan snel - je kunt meteen posten en gebruik maken van alle site functies!

Recente Afbeeldingen

×
×
 • Maak Nieuw...